Intretinere

Podele de lemn - Intretinere si Sfaturi de curăţare

Eleganta, versatilitatea si frumusetea naturala a podelelor din lemn le-a facut una din cele mai populare alegeri pentru proprietarii de case de astazi, si asta cu un bun motiv. In plus fata de tendintele estetic, podelele de lemn reduc alergenii, praful si alte resturi asociate cu covoare. Un avantaj suplimentar este acela ca podelele din lemn se potrivesc oricarui decor din trecut, prezent sau viitor.

Nu ar trebui sa fie surprinzator faptul ca lemnul este unul din cele mai populare tendinte printre proprietarii de case, dar in ciuda popularitatii sale, putin oameni cunosc cum sa curete podelele de lemn si putin au cunostinte de intretinere a lor. Este destul de usor odata ce ai invatat cum se face. Continua sa citesti pana deprinzi toate calitatile de curatare si intretinere a podelele tale din lemn. Iata cateva sfaturi:

Intretinere zilnica

Unul din motivele din spatele popularitatii podelelor de lemn este usurinta cu care se curata si se intretin. O simpla folosire a aspiratorului cu sistemul de protective sau o simpla maturare vor face ca pardoseaua ta sa arate extraordinar. Daca veti intrece masura cand ceruiti pardoseala aceasta va deveni nu va mai straluci sau chiar e posibil sa isi piarda culoarea. Utilizarea produselor de vinil pe alte suprafete decat pardoseala ar putea duce la deteriorarea lor.

Evitati sa folositi perii ude sau sa intreceti masura cand ceruiti pardoseala; nu numai ca treaba va deveni urata dar podeaua dumneavoastra nu va straluci sau chiar isi va pierde din culoare. Niciodata sa nu folositi produse din vinil sau pentru alte suprafete decat pardoseala. Aceasta ar putea duce la deteriorarea podelelor din lemn.

Intretinere preventiva

Pentru a pastra podelele din lemn ca noi ce nu trebuie sa faceti este la fel de important cu ceea ce trebuie sa faceti. Mai ales daca locuiti in zone predispuse la nisip sau praf cum e Bacaul. Achizitionati niste covorase pentru intrare sau de marime mica pentru a reduce murdaria si a usura aceasta intretinere despre care vorbim.

Alte masuri preventive de intretinere care sunt usor de aplicat includ stergerea covoarelor inainte de a se pata, ridicati in loc sa trageti mobila grea.

Intretinere si curatenie profesionala

Din cand in cand este normal ca pardoselele din lemn sa devina un pic plictisitoare, zgariate sau doar au nevoie de o reimprospatare rapida pentru a arata iarasi ca noi. Cu mult timp in urma era un mare chin sa-ti refiniszi pardoseaua, din fericire acele zile au apus de mult. Astazi, serviciile de intretinere si curatenie a podelelor de lemn sunt la fel de simple ca si curatatul covoarelor.

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati

Alte Articole de Curatenie