Detergenti

Cele mai multe solutii chimice de curatenie si dezinfectanti pe care le puteti gasi la magazin au o varietate de substante toxice in compozitia lor, insa doar o mica parte din femeile insarcinate cunosc pericolele la care sunt expuse cand sunt in preajma acestor detergenti de curatare si raul pe care aceste solutii l-ar putea cauza atat lor cat si copilului din interiorul viitoarei mame. Este foarte important ca femeile sa afle potentialele riscuri la care se expun atunci cand folosesc produse conventionale de curatenie cu grad mare de toxicitate. O cercetare recenta a investigat legatura dintre utilizarea zilnica de detergenti, aerosoli si odorizante de aer, in timpul sarcinii. Acest studiu a mai aratat ca unii copii de gradinita care au fost expusi la astfel de detergenti in timpul sarcinii sunt de 2 ori mai expusi unor probleme respiratorii in timpul copilariei lor.

Exista o multitudine de produse chimice in produsele de curatenie de uz casnic, care pot duce de la simple iritatii ale pielii sau gatului pana la malformatii congenitale sau chiar cancer. O chimicala numita Nitrobenzen, una din cele mai intalnite substante din produsele pentru mobila este asociata cu cancerul. In plus, produse chimice precum inalbitorii sau amoniacul sunt de esenta tare si pot cauza ameteli sau varsaturi femeilor insarcinate. De asemenea este recomandat sa evitati utilizarea produselor chimice precum alchilfenol etoxilaţi, compuşi organici volatili si Triclosan din cauza riscurilor pe care si le asuma atat femeile gravide cat si fetusul lor.

Purtand tricouri cu maneci lungi si pantaloni, precum si manusi si o masca veti evita contactul direct cu acesti detergenti de curatare. In plus , companiile avertizeaza femeile in privinta pericolelor la care se expun in timpul sarcinii daca folosesc astfel de produse. Amestecarea a 2 sau mai multe produse de curatat este extrem de periculoasa, mai ales cand amoniacul este amestecat cu inalbitor se degaja fum toxic foarte periculos daca este inhalat.

In cele din urma, curatenia in spatii inchise cum ar fi cuptoarele, nu este recomandata datorita lipsei circularii aerului.

In concluzie, este foarte important ca mama sa-si ia anumite masuri de precautie pentru a se asigura ca viitorul ei copil va duce o viata sanatoasa.

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati