Menaj

Daca ati obosit verificand de 2 ori eticheta care ne atentioneaza de un eventual pericol, care ne recomanda atentie sporita, sau un avertisment, sau daca ati fost la supermarket si ati vazut pe eticheta substante chimice care se pronunta cu greu atunci este timpul sa optati pentru produse de menaj ecologice. Cel mai bun lucru la utilizarea unor produse de menaj naturale sau retete alternative este acela ca nu polueaza mediul dumneavoastra cu substante chimice toxice. De aseamenea, este considerabil mai iefin si puteti modifica fiecare reteta dupa nevoile dumneavoastra de curatenie. Alt aspect este acela ca, in ciuda faptului ca exista pe piata mai multe „produse verzi” de curatenie, unele din aceste produse contin chimicale care pot fi periculoase pentru sanatatea dumneavoastra. Aduceti-va aminte ca nu puteti niciodata sa fiti siguri.

Cand va faceti propriile produse de menaj, este important sa stiti produsele de baza. Mai jos sunt 4 dintre cele mai intalnite produse in curatenia alternativa:

  • Otet alb distilat – sterge grasimea, indeparteaza mucegaiul, catifeleaza stofa, absoarbe mirosurile, dezinfecteaza si indeparteaza petele.
  • Praf de copt – curata, dezodorizeaza,  si face minuni cand e vorba de curatat toaleta.  Considerati acest produs ca fiind cel mai important in activitatile de curatenie.
  • Sapunul – in toate formele sale poate curata aproape orice. Trebuie sa fiti siguri ca nu folositi sapun pe baza de petrol pentru ca pot ramane urme.
  • Borax – are o functie similara cu cea a otetului. Curata, dezodorizeaza, dezinfecteaza,  si poate fi folosit pe pereti si podele pictate fara sa afecteze suprafata.

Dupa ce ati pregatit toate ingredientele, atunci este momentul sa va apucati de propria dumneavoastra solutie de menaj. Puteti incepe prin a crea un produs de curatat pentru toate nevoile din casa. Chiar daca sunt numeroase rete pentru asa ceva, favorita mea este urmatoarea: 1 lingura de bicarbonat de sodiu, o lingura de suc de lamaie si o jumatate de pahar cu apa fierbinte. Cel mai important lucru la acest mix este faptul ca improspateaza si curata lasand in urma o aroma frumoasa de citrice.

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati